Liposuctie Alimentara
 

Liposuctie Alimentara


Tratamentul care schimbă tot ceea ce (am crezut că) ştim despre nutriţie

Liposucţia Alimentară este o metodă de tratament nouă pe piaţa românească. În ce constă această metodă şi la ce rezultate se pot aştepta cei care vor decide să o încerce? Cum se pot pierde 10 kilograme în numai 10 zile?

LiposucÅ£ia alimentară este o metodă de slăbit revoluÅ£ionară bazată pe activarea metabolismului grăsimilor. ÃŽn lume sunt deja sute de mii de persoane fericite, sănătoase ÅŸi cu o siluetă de invidiat, care după ani de zile de eforturi ÅŸi diete fără succes, au reuÅŸit să obÅ£ină acest lucru într-o perioadă foarte scurtă, fără un efort prea mare ÅŸi, ce e cel mai important, fără să  le fie afectată sănătatea ÅŸi fără dereglarea proceselor fiziologice ale organismului! Teoretic, această metodă de tratament se bazează pe ideea că surplusul de kilograme se datorează acumulării în exces de Å£esut gras, în organism, ÅŸi nu depinde de cantitatea de alimente consumată sau de o activitate fizică redusă. Acumularea de rezerve de grăsime în organism ÅŸi îngrăşarea depind de dezechilibrul care apare în metabolismul grăsimilor, respectiv acumularea rezervelor de grăsime depăşeÅŸte descompunerea grăsimilor din Å£esutul adipos ÅŸi arderea grăsimilor. Pierderea în greutate are loc în momentul în care reuÅŸim să refacem acest echilibru, să accelerăm descompunerea grăsimilor din rezervele de Å£esut adipos ÅŸi să împiedicăm formarea de noi depuneri de Å£esut gras. Tocmai pe acest fenomen se bazează ÅŸi metoda LiposucÅ£iei alimentare, un rol esenÅ£ial jucându-l aminoacizii care asigură organismului energia vitală prin metabolizarea grăsimilor din propriile rezerve de grăsime ale organismului, prin activarea ÅŸi accelerarea proceselor de beta oxidare a grăsimilor din Å£esuturile periferice ÅŸi din ficat. După numai 24 de ore de la începea tratamentului, organismul se adaptează ÅŸi utilizează acizii acetoacetici pentru producerea energiei vitale. ÃŽntrucât organismul are nevoie constantă de energie, dac va folosi ca sursă de energie grăsimea, are loc "topirea" rezervelor de grăsime ÅŸi în acest fel are loc scăderea în greutate ÅŸi eliminarea definitivă a surplusului de kilograme. ÃŽntr-un ciclu de tratament cu durata de 10 zile se poate reduce între 7% ÅŸi 10% din greutatea corporală. Ciclurile se pot repeta până la obÅ£inerea rezultatului dorit. Cantitatea zilnică de aminoacizi necesară unei bune funcÅ£ionări a organismului în timpul tratamentului trebuie stabilită cu precizie de către o persoană specializată în acest tratament. Ce este de asemenea esenÅ£ial, zilnic trebuie să consumaÅ£i cel puÅ£in 2 litri de apă.

Ce este, de fapt, incorect în modul de alimentaţie modern, unde greşim cel mai mult?

De ani de zile alimentaţia sănătoasă este greşit înţeleasă şi interpretată. Ni se recomandă constant să consumăm alimente greşite. Mass-media contribuie din plin la asocierea termenului de "alimentaţie sănătoasă" cel mai adesea cu vegetarianismul, produsele "light", consumul preponderent de cereale şi produse cerealiere, legume şi fructe (piramida alimentaţiei) şi din toate părţile ni se oferă tot felul de seminţe, rădăcini şi produse cerealiere. În acelaşi timp suntem sfătuiţi să reducem consumul de carne roşie, ouă şi produse lactate nedegresate. În realitate ar trebui să consumăm exact invers. Grăsimile din alimente nu produc nici îngrăşarea, nici bolile de inimă, nici orice alte boli cronice ale civilizaţiei moderne. Problema o reprezintă alimentele bogate în carbohidraţi şi efectul carbohidraţilor asupra secreţiei de insulină şi prin aceasta in reglarea hormonală a homeostazei, şi efectele produse în organism. Cu cât sunt carbohidraţii mai rafinaţi, deci mai uşor digerabili, cu atât este efectul lor mai negativ asupra greutăţii corporale şi sănătăţii. Zahărul şi mai ales zaharoza şi siropul de fructoză sunt foarte nocive întrucât cresc nivelul de insulină şi zahăr în sânge, iar ficatul se suprasolicită datorită surplusului de carbohidraţi. Datorită influenţei puternice asupra insulinei şi zahărului din sânge, carbohidraţii rafinaţi sunt, de fapt, cauza bolilor coronariene şi diabetului zaharat. Ei sunt, de asemenea, cel mai probabil şi cauza apariţiei cancerului, bolii Alzhaimer şi a altor boli caracteristice civilizaţie moderne.

Cum aţi aflat de liposucţia alimentară? Aţi avut cumva probleme cu surplusul de greutate şi aţi decis să încercaţi această metodă de tratament?

Liposucţia alimentară se practică ca metodă de tratament de mai bine de 18 ani şi se aplică cu succes în ţările dezvoltate, confruntate cel mai adesea cu fenomenul suprapoderabilităţii şi obezităţii. Despre această metodă am auzit de la un coleg nutriţionist din străinătate care mi-a recomandat-o şi, după ce m-am convins eu personal de rezultatele şi eficienţa acesteia (am slăbit 18 kilograme), mi-a dezvăluit tainele acestei metode şi m-a învăţat cum trebuie aplicată pentru a putea şi eu la rândul meu să o recomand şi să o aplic în practică cu pacienţii care doresc să scape de surplusul de kilograme. După perioada de pregătire, în care am şi citit despre studiile clinice şi cercetările ştiinţifice care tratează şi dovedesc ştiinţific efectele terapeutice ale acestui tratament, am început să aplic protocolul Liposucţiei alimentare. Astăzi tot mai mulţi oameni se conving şi acceptă teoria care şi astăzi pentru unii este inacceptabilă - că colesterolul şi grăsimile saturate sunt esenţiale pentru buna funcţionare a inimii, că nivelul crescut de colesterol ne ajută să trăim mai mult, că este mai sănătos dacă alimentaţia zilnică se compune din proteine şi lipide şi nu din carbohidraţi, etc.

La ce rezultate se pot aştepta cei care se vor decide să urmeze tratamentul prin Liposucţie alimentară?

Fiecare pacient are şanse să slăbească între 7kg şi 10kg. Transformarea este incredibilă şi se vede deja din a treia zi de tratament. Cele mai bune rezultate se pot obţine cu pacienţii care cântăresc în jur de 100kg. Pentru pacienţii care vor să slăbească numai 3kg până la 5kg este de ajuns să schimbe modul în care se hrănesc şi vor obţine rezultatele dorite fără să fie nevoie să urmeze tratamentul pentru slăbit. Noul mod de hrănire reprezintă alimentaţia LCHF (Low carb high fat), bazată pe reducerea la maximum a alimentelor bogate în carbohidraţi şi consumul cu preponderenţă de alimente bogate în proteine şi lipide, un protocol care ar trebui urmat pe viaţă, pentru a se menţine o greutate corporală normală.

Aveţi şi persoane publice printre pacienţi? Ce părere au despre tratament şi rezultatele acestuia?


Desigur, însă deseori clauza de confidenÅ£ialitate ne împiedică să spunem cine sunt aceÅŸti pacienÅ£i. Pot să vă spun despre un astfel de pacient, care ne-a permis să-i divulgăm numele: este vorba de actorul Emil Mitrache, cunoscut tuturor sub numele de Americanu, după personajul pe care l-a jucat cu succes în serialul TV "La bloc".  Domnul Emil a reuÅŸit să slăbească 10 kg în numai 10 zile ÅŸi acum se simte extraordinar. Dar atunci când vezi rezultatele tratamentului te bucuri pentru toÅ£i pacienÅ£ii, fie că e vorba de persoane publice sau oameni obiÅŸnuiÅ£i, cum suntem majoritatea dintre noi.

Cum vă pot contacta cei care vor fi interesaţi să obţină mai multe informaţii sau să înceapă această nouă metodă de tratament pentru slăbit?

Consumaţi mai multe proteine şi lipide decât carbohidraţi
Alimentaţia omului modern conţine din abundenţă produse rafinate industrial, sărace în nutrienţi şi bogate în aditivi şi alte chimicale, multe dintre ele periculoase şi chiar cancerigene. Hrana în forma ei naturală este tot mai puţin prezentă în alimentaţie, hrana nu este preparată acasă ci o cumpărăm ambalată în celofan, pungi şi punguliţe, cutii, conserve cu termen de valabilitate extins. Am uitat de ouăle de casă şi ne ferim mai ales de gălbenuş considerând că este nociv datorită bogăţiei în colesterol, ori ouăle sunt una dintre cele mai sănătoase surse naturale de hrană.

Articole
Cure Slabire